nahoru

Prodej použitých mobilních telefonů je stále populárnější

Jednou z možností, jak ušetřit peníze při výběru mobilního telefonu, je zakoupit si použitý mobilní telefon. V této souvislosti jsou však mnozí lidé skeptičtí. V tomto článku se podíváme na důvody, proč volit použitý mobilní telefon.

Ekologické důvody

Nákup použitých mobilních telefonů může mít pozitivní dopad na životní prostředí. Mobilní telefony obsahují mnoho nebezpečných chemikálií, jako jsou rtuť, kadmium a olovo. Tyto látky mohou být nebezpečné pro zdraví lidí i pro životní prostředí, pokud se dostanou do půdy, vody nebo vzduchu. Pokud si pořídíte použitý telefon, můžeme pomoci snížit množství elektronického odpadu, který se dostává na skládky. Pokud se použitý telefon opraví a znovu použije, můžeme také snížit spotřebu nových zdrojů při výrobě nových telefonů.

Cirkulární ekonomika

Prodávání použitých mobilních telefonů může také přispět ke vzniku cirkulární ekonomiky. Cyklus se zde uzavírá a mobilní telefony se stávají součástí oběhu. V rámci cirkulární ekonomiky se použité výrobky opravují, vylepšují a znovu používají, čímž se snižuje produkce odpadu a spotřeba nových přírodních zdrojů, které nejsou nevyčerpatelné!

Finanční důvody

Nákup použitých mobilních telefonů může být také finančně výhodný. Nové mobilní telefony se často prodávají za vysoké ceny, zejména pokud se jedná o nejnovější a nejvýkonnější modely. Použitý telefon může být oproti tomu mnohem levnější a přesto může nabízet podobné funkce a výkon. Obzvláště pokud se jedná o nákup 1 až 2 roky starých modelů, které byly tím nejlepším na trhu v době uvedení a ani po této době je výkonem nepřekonají modely středních tříd, které stojí podobné částky jako použíté 2 roky staré špičkové telefony.

Z čehož vyplývá, že se to týká především bazarových telefonů značky Apple, ale také top modelů značky Samsung.

Máte dotaz?
Zeptejte se našich fajnšmekrů

Hledáte příslušenství pro telefon?

Nevíte, jaký máte model?

16

Zkušení specialisté
máme více než 16 let zkušeností

Autorizovaný prodejce
prodáváme zboží z oficiální české distribuce

Fakt rychlé dodání
zboží skladem posíláme do 24 hodin

7

F-Mobil prodejen
přijďte se poradit

Podělte se o své úlovky na Instagramu. Použijte #Fmobil Pochlubte se na Instagramu. Použijte F-mobil Podělte se se svým chytrým zařízením na Instagramu. Použijte #Fmobil Zobrazit profil