nahoru

Huawei P30 Lite

Jako poslední ze série vlajkových lodí letošního roku vyšel model P30 Lite. Dostal se nám do rukou v modré barvě a musím uznat, že tolik oblíbený přechod barev a jejich odlesk má opravdu co do sebe. 

 

Jako poslední ze série vlajkových lodí letošního roku vyšel model P30 Lite. Dostal se nám do rukou v modré barvě a musím uznat, že tolik oblíbený přechod barev a jejich odlesk má opravdu co do sebe. 

Horní strana začíná krásnou světle modrou barvou a postupně přechází až do tmavě fialové kterou také končí. Kryt vypadá opravdu krásně a uhlazený telefon padne komfortně do každé dlaně. Štíhlý design s 3D zakřiveným sklem je navržený pro pohodlné použití a ovládání jednou rukou.

Skleněná záda se samozřejmě snadno zamastí, ale to je prostě daní za krásný skleněný design. Na zádech telefonu vyčnívá trojice fotoaparátů a pro ty kteří mají o fotoaparáty a vlastně i o zamaštěná záda slabost není nic snažšího než použít silikonové průhledné pouzdro které tyto problémy elegantně vyřeší.

Zářivý displej telefonu (opravdu zářivý) zabírá krásných 90% přední strany a díky tomu telefon skvěle padne do ruky i přes celkem velkou úhlopříčku displeje a to 6,15 palců. Zmiňovaný displej má rozlišení celkem nadstandartních 2312 x 1080px.

Obraz dipsleje je celkově opravdu zářivý, přehledný a skvěle podsvícený. Na můj vkus někdy až moc, ale každý má zkrátka trochu jiné nároky. Každopádně v noci se raději podívám na hodiny než rozsvítit displej telefonu.


Hardware

Nebudu lhát a rovnou přiznám, že výkon by si v dnešní době telefon zasloužil nejspíš vyšší. Huawei však dokázalo své EMUI výborně odladit a i přes slabší procesor Kirin 710 telefon šlape svižně a relativně plynule. Odzkoušel jsem pár náročnějších her a fungovali vesměs bez problémů. Na veškerou ostatní činnost je telefon vybavený perfektně. 4GB operační paměti nejspíš nemáte šanci zcela zaplnit a telefon zkrátka poběží za každé situace skvěle. 128GB integrované paměti je celkem nadstandartní kapacita a je rozhodně dostatkem pro spoustu fotografií, hudby, her nebo například filmů, seriálů a dalších dat.


Fotoaparáty

Poslední dobou se u Huawei čím dál častěji telefony předhání kvalitou fotoaparátů a jinak tomu není ani u modelu P30 Lite. Tento nejlevnější člen rodiny P30 sice nevládne Leica čočkami, ale i tak je jasné, že fotky zvládne opravdu krásné. 

Zadní fotoaparát je kombinací třech objektivů. Hlavního 48 Mpx snímače s PDAF ostřením a obstojnou f/1.8 světelností. Druhý fotoaparát vybavený 8 Mpx snímačem vybaveným širokoúhlou optikou pro krásné fotografie pořízené hlavně v přírodě. Jako poslední je doplňkový 2 Mpx snímač určený pro kvalitnější hloubku ostrosti a její případné rozostření.

Velmi oblíbenou záležitostí u fotoaparátů mobilních telefonů je použití umělé inteligence. Tato funkce dokáže sama při focení rozpoznat scénu a decentně poladit celkové použití barev, zaostření a světelné podmínky. 

Musím uznat, že v této cenové kategorii jsem nejspíše nepotkal telefon schopný pořídit takhle kvalitní fotografie. Telefon si, díky svému trojitému fotoaparátu, zaostřit téměř okamžitě. Bez problémů si též poradí s různými protisvětly, odrazy a podobnými situacemi se kterými mívá konkurence občas problémy. Při použití HDR je tento problém očividně zcela vyřešený. 

Pokud jste milovníci selfie fotografií tak rozhodně nebudete tímto mobilním telefonem zklamaní. 24Mpx fotoaparát dokáže opravdu kouzla. Rozpoznání obličejů, automatické focení ve chvíli kdy se usmíváte, automatické vyvážení barev podle okolních podmínek a spoustu dalších drobností, které dohromady tvoří krásné fotografie.


 


Ostatní

Telefon je vybaven dnes již celkem tradiční baterií s kapacitou 3340 mAh a s dodávaným 18W dobíjecím adaptérem. Kromě bezdrátového dobíjení má telefon snad veškeré “bezdrátové záležitosti” které jsou dnes oblíbené. Ať již jde o platby přes NFC čip, VoLTE, LTE, FM rádio nebo kvalitní bluetooth podporující kvalitní přenos zvuku do kompatibilních sluchátek. GPS, GLONAS a BDS fungují skvěle a vaši pozici najdou téměř okamžitě a tak se člověk nemusí bát, že se někde ztratí. To vše je pro tento model samozřejmostí.

Shrnutí

Huawei P30 Lite odpovídá své ceně. V některých věcech trošku pokulhává a v některých nechává konkurenci daleko za sebou. Telefon vypadá nádherně, je lehoučký a vybavený opravdu kvalitními fotoaparáty se spoustou funkcí a umělou inteligencí. Určitě by snesl lepší procesor, ale vím, že většina lidí ani nepostřehne, že by byl v čemkoliv horší nebo pomalejší.

Huawei P30 lite máme v nabídce ve 3 barvách.

Máte dotaz?
Zeptejte se našich fajnšmekrů

Hledáte příslušenství pro telefon?

Nevíte, jaký máte model?

16

Zkušení specialisté
máme více než 16 let zkušeností

Autorizovaný prodejce
prodáváme zboží z oficiální české distribuce

Fakt rychlé dodání
zboží skladem posíláme do 24 hodin

7

F-Mobil prodejen
přijďte se poradit

Podělte se o své úlovky na Instagramu. Použijte #Fmobil Pochlubte se na Instagramu. Použijte F-mobil Podělte se se svým chytrým zařízením na Instagramu. Použijte #Fmobil Zobrazit profil