nahoru

Asus ROG Phone

Jedinečné stereo, perfektní senzory, neskutečný hardware a dokonale odladěný launcher vyvinutý speciálně pro tohle žihadlo, hráčské periferie a spousty dalších vychytávek dělají z Asus ROG Phone jedinečný herní stroj. Připravili jsme pro Vás fajnovou recenzi, která Vám přiblíží tento telefon, upřesní informace a třeba Vám také pomůže při rozhodování jaký smartphone si pořídit.

Republic of Gamers (ROG) je u společnosti Asus synonymem pro jedinečnost, neskutečný výkon a nejvychytanější zařízení pro hráče. Přístroje z této edice jsou snem každého, kdo to myslí s hraním vážně ať už se jedná o notebooky, klávesnice, počítačové komponenty nebo gamepad. Jinak tomu není ani u dnes recenzovaného telefonu.

Asus ROG Phone

Listopad roku 2018 se navždy zapíše do paměti všech hráčů. Asus ROG Phone přišel na trh a hrdě se se stal špičkou na poli herních smartphonů a nebál bych se říci, že je nechává daleko za sebou. Na telefonech jako je Xiaomi Black Shark, Razer Phone nebo například Honor Play si také kvalitně zahrajete, ale jedině s ROG Phone se z Vás stane opravdový hardcore gamer. 

Po vybalení z krabice, která už sama o sobě značí, že se nejedná o obyčejný telefon, mne v první řadě překvapilo jak krásně se telefon drží. Kombinace 3D skla Corning® Gorilla® mědi a kovu nechá člověka v úžasu. Vodotěsné masivní tělo dává vědět, že Asus ROG Phone není stroj o který budete muset mít strach. Na zadní straně telefonu si dali designéři opravdu záležet. Kombinace ostrých hran všech prvků, měděné mřížce chlazení a duálního fotoaparátu dává přístroji jedinečný futuristický design. Kombinace těchto barev a materiálů, zaoblených stran a k tomu kontrastních ostrých hran ostatních prvků mne opravdu uchvátila na první pohled.


Já hraju, ty hraješ, my hrajeme

Jako vášnivý hráč mobilních her jsem si testování patřičně užil. Na zážitky z této herní platformy budu dlouho vzpomínat. V mobilních hrách mám celkem přehled a tak jsem hned věděl do čeho se pustit aby jsem na plno vyzkoušel potenciál mobilního telefonu. Veškeré 3D hry jsem bez váhání hned při prvním zapnutí nastavoval na nejvyšší detaily, nejvyšší framerate a pozapínal veškeré stíny, odlesky a další detaily tolik ovlivňující zážitek ze hry. Všechny hry s tímto nastavením neměli sebemenší problém (samozřejmě!). Hrát PubG “na plno” je prostě zážitek a v kombinaci s obnovovací frekvencí displeje neuvěřitelných 90 Hz nemá konkurenci. 

Neocenitelnou vychytávkou jsou nápadité AirTriggers. Ultrazvukové dotykové senzory na boční hraně telefonu se dají naprogramovat pro jakoukoliv hru. Po startu hry si jen nastavíte kde na displeji mají pomyslné triggery “stisknout” tlačítko. Musím říct, že například Real Racing 3 s nastaveným plynem na pravý spínač a brzdou na levý je opravdu zážitek. V kombinaci s pohledem od řidiče, stereo reproduktory umístěnými po stranách (vertikální držení) a zapnutým gyroskopickým ovládáním, na jehož přesnosti si u Asusu dali opravdu záležet, si opravdu připadáte jako účastníci závodu. Ve střílečkách si je pro změnu nastavíte například na střelbu a přebíjení, zakleknutí nebo třeba skok. Záleží čistě na Vás a vašich potřebách a nárocích. V podstatě získáte další dva prsty navíc které Vám pomohou při hře.


Hardware jak z pohádky

Výkonu má ROG Phone opravdu na rozdávání. Uvnitř tepe momentálně nejvýkonnější procesor od Qualcomm a to Snapdragon 845 který vývojáři, díky vychytanému chlazení, nataktovali na neuvěřitelných 2960 Mh. Za podpory grafické podpory Adreno 630 se stává nedostižným koněm na poli smartphonů. 

Procesoru krásně koresponduje 8 GB operační paměti což je opravdu spousta výkonu. Běh systému je naprosto plynulý a multitasking funguje perfektně. Telefon má funkci rozdělení displeje, zkusil jsem mít na každé polovině puštěnou jednu 3D hru a telefon zvládal provoz obou dvou naráz. Samozřejmě ne zcela plynule což je pochopitelné.

Výkon bez přehřívání

Samozřejmě ruku v ruce s vysokým výkonem a náročnými hrami jde samozřejmě i teplota všech zařízení a komponentů nahoru. U Asusu tento problém vyřešili (opět) elegantně. Díky vychytanému systému GameCool pomocí parních komor a měděným rozvaděčem tepla se telefon výrazněji hřeje opravdu jen u těch nejnáročnějších her na plné detaily. 

Pokud by Vám přišlo, že se i tak Váš ROG Phone má vyšší teplotu nebo by Vás příliš hrál do rukou tak je k telefonu přibalený přídavný chladící dok vybavený ventilátorem pro externí chlazení. Po zapojení této periferie se již procesor telefonu nedostal přes teplotu 50 stupňů Celsia ani při hraní graficky velmi náročné hře Ark: Survival Evolved na plné detaily.

Centrum her

Díky inteligentní herní nadstavbě starající se o to aby váš telefon využívaj veškerý potenciál na právě hranou hru. Aplikace se stará o správné chlazení a můžete si v ní nastavit veškeré důležité paramtery a funkce (citlivost triggerů, obnovovací frekvence, nastavení streamu atd.).


Příslušenství co Vás nenechá v klidu

Dostáváme se do finále a svůj odstavec si rozhodně zaslouží nabídka různých přídavných periferií. Již dřívě zmiňované externí chlazení, které je součástí balení, je velmi užitečnou vychytávkou. Ovšem dokoupitelné produkty určené přímo pro Asus ROG Phone jsou úplně jinde než konkurence. 

Pro začátek je to velmi dobře zkonstruovaný a promyšlený ROG Phone GameVice Controller. Gamepad do kterého jednoduše telefon zasadíte a změní se ve skvělou přenosnou herní konzoli. Fyzické triggery, joysticky a spousta tlačítek vám naprosto změní pohled na mobilní gaming.

Podle mě největší vychytávka pro tento telefon je Asus ROG Phone TwinView Dock. Dokovací stanice vybavená dalším displejem posune vaše herní možnosti na novou úroveň. Navíc vám tahle záležitost rozšíří kapacitu stávající baterie o dalších 6000mAh a přidá další chladící systém. Stanice je vybavená fyzickými triggery určeným například pro střelbu, použití nitro či akcelerace/brždění v různých hrách. Vychytávka jako dělaná pro streamery, kteří mohou na telefonu hrát a na sekundární obrazovce spravovat a sledovat svůj stream. Možností je neskutečné množství.

Mezi další dokoupitelné záležitosti patří několik dokovacích stanic umožňující například bezdrátový stream do Vaší TV nebo možnost připojení LAN linky pro nekompromisní stabilitu systému. S pevným připojením se již nebudete muset obávat žádného výpadku kvůli občasné nestabilitě WiFi signálu.


Fotky

Přiznám se, že nejsem žádný fotograf takže to vezmu stručně. Spíše jsem anti-fotograf bez sebemenšího citu pro focení. Dokázal by jsem modelku vyfotit tak, že by ji nechtěli v jediném magazínu a při pokusech fotit svého od přírody krásného syna mi ještě nikdy nezbylo nic jiného než tlačítko “odstranit”. 

Pár fotografií jsem udělal a musím říct, že i přes můj antitalent byly snímky moc pěkné. Není se ani čemu divit jelikož papírově jsou použity jedny z nejlepších objektivů na trhu. Hlavní fotoaparát Sony® IMX363 s opravdu vysokou světelnou citlivostí a 120° širokým zorným polem sekundárního fotoaparátu dává vědět, že se ani na fotoaparátu nešetřilo. Velkým bonusem je možnost natáčet 4K videa při 60 snímcích za sekundu což ani dnes není příliš zvykem. Selfie kamerka Vás také rozhodně nezklame. Má rozlišení 8 Mpx a i když není špičkou na trhu tak rozhodně neurazí a pořizuje obstojné snímky. 


 
 
 
 
 

Máte dotaz?
Zeptejte se našich fajnšmekrů

Hledáte příslušenství pro telefon?

Nevíte, jaký máte model?

16

Zkušení specialisté
máme více než 16 let zkušeností

Autorizovaný prodejce
prodáváme zboží z oficiální české distribuce

Fakt rychlé dodání
zboží skladem posíláme do 24 hodin

7

F-Mobil prodejen
přijďte se poradit

Podělte se o své úlovky na Instagramu. Použijte #Fmobil Pochlubte se na Instagramu. Použijte F-mobil Podělte se se svým chytrým zařízením na Instagramu. Použijte #Fmobil Zobrazit profil