nahoru

Co je MagSafe? Znáte magnetické nabíječky Apple?

Co je MagSafe? Magnetická nabíječka pro Apple. Věděli jste, že si můžete výhody MagSafe dopřát i u svého telefonu či hodinek? Čtěte a dozvíte se více.

MagSafe: nabíjejte chytře a bezpečně

Značka Apple je známá svými neotřelými inovacemi. I díky tomu si zajistila své místo na trhu i v srdcích uživatelů přenosných digitálních technologií. Apple MagSafe je jedna z těchto geniálních inovací, se kterými firma přišla už v roce 2006. Co ale MagSafe umí a k čemu ho využil.

   

Co je MagSafe?

MagSafe je zkratka dvou termínů – Magnetic Connection (magnetické spojení) a Safe Disconnection (bezpečné rozpojení). První MagSafe produkt byl nabíječka na MacBook, která byla vyvinuta tak, aby spojení napájecího kabelu s počítačem bylo pevné, ale aby se zároveň lehce odpojilo, pokud by někdo o kabel například zakopl. Tím Apple zamezil zbytečným a nebezpečným pádům počítačů z výšky.

Jak MagSafe funguje dnes?

MagSafe nabíječky pro MacBooky Pro a Air jsou na trhu již dlouho. Jejich úspěch nezůstal bez povšimnutí a inženýři Applu v Silicon Valley dlouho vyvíjeli variantu pro iPhony a další produkty Applu. A podařilo se.

Nové MagSafe nabíječky fungují na principu bezdrátového nabíjení indukčním proudem. Pro co nejefektivnější a nejrychlejší nabíjení využívají speciální postavení magnetů, které nabíječku usadí přesně na to pravé místo na zařízení.

Na jaké zařízení MagSafe funguje?

Původně byla technologie MagSafe dostupná pro MacBooky a jejich nabíjecí porty. Nové bezdrátové nabíječky jsou určené pro iPhony generací 12 a výše. Tyto iPhony mají na zadní straně přesně instalované magnety, které jsou speciálně zamýšlené pro MagSafe nabíjení.

Každý, kdo vlastní chytré hodinky Apple Watch, jistě také ví, že MagSafe nabíječka je jediným způsobem, jak jim doplnit energii. MagSafe je také dostupná pro bezdrátová sluchátka AirPods.

Jak nabíjet s MagSafe?

MagSafe nabíječky mají mnoho modelů a funkcí. Vybrat si můžete kromě jednotlivých nabíječek i modely, které nabijí váš telefon i chytré hodinky nebo sluchátka zároveň. Kromě nabíječek na doma nabízí Apple také přenosnou dobíjecí stanici kompatibilní s MagSafe. Jedná se vlastně o powerbanku, která díky magnetům pevně přilne k vašemu telefonu a vy jej můžete dále používat.

MagSafe se ale neomezuje jen na nabíjení.

Co dalšího MagSafe umí?

Každý iPhone řady 12 a výš má na zadní straně neviditelný kruh z magnetů, který je tam umístěn právě pro nabíječku MagSafe. Toho si všimli vývojáři z firem třetích stran a zjistili, že tyto magnety se dají využít i k jiným účelům.

Na trhu teď můžete najít vychytávky na iPhone, které se opírají o tyto zabudované magnety. Mezi ně patří:

        Různé typy stativů. Jednoduše se díky magnetům instalují.

        Peněženky na karty a bankovky, které zůstávají stále při ruce na vašem telefonu.

        Držáky na iPhone do auta.

Jak si vybrat tu správnou MagSafe nabíječku?

Pokud používáte více Apple zařízení, určitě se vyplatí investovat do multifunkčních nabíječek na magnet. Pokud si ale nejste jistí, jakou nabíječku vlastně potřebujete a jaká se vám vyplatí, neváhejte kontaktovat náš tým fajnových fajnšmekrů. Rádi vám pomůžeme!

Máte dotaz?
Zeptejte se našich fajnšmekrů

Hledáte příslušenství pro telefon?

Nevíte, jaký máte model?

16

Zkušení specialisté
máme více než 16 let zkušeností

Autorizovaný prodejce
prodáváme zboží z oficiální české distribuce

Fakt rychlé dodání
zboží skladem posíláme do 24 hodin

7

F-Mobil prodejen
přijďte se poradit

Podělte se o své úlovky na Instagramu. Použijte #Fmobil Pochlubte se na Instagramu. Použijte F-mobil Podělte se se svým chytrým zařízením na Instagramu. Použijte #Fmobil Zobrazit profil